Psycholoog Haarlem
telefoonnummer psycholoog haarlem 06 - 2732 5201
e-mailadres psycholoog haarlem info@psychologe-haarlem.nl
psycholoog Jansweg Haarlem Jansweg 40, 2011KN Haarlem
banner psycholoog Haarlem

Mijn blog

Hieronder vind je een overzicht van mijn meest recente blog berichten. Klik op een titel om het desbetreffende artikel te lezen. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier.

22 Sep 2018 - Gemeenschapszin
Een krantenkop, Volkskrant van zaterdag 30 mei, pakkend zoals dat hoort. Bedoeld om het interview met Georgina Verbaan aan te kondigen. Ik ben meteen geïrriteerd en besluit er de volgende blog over te schrijven. Ik neem me voor om het interview eerst te lezen, voordat ik Georgina misschien veroordeel om iets wat ze niet gezegd heeft, Ik weet inmiddels hoe dat gaat. Het kost me moeite, bekende Nederlanders interesseren me niet speciaal, mensen wel, maar zodra ze bekend zijn, lijkt het of alles wat hen overkomt specialer is dan wat de gemiddelde mens overkomt. Na lezing weet ik veel meer dan ik wil weten over Miss Georgina , maar gelukkig ook wat ze echt gezegd heeft over de leuke mannen: ‘Ik denk wel dat de echt leuke mannen die bij mij zouden passen dun gezaaid zijn. Dus moet ik me ondertussen maar gewoon vermaken met mindere goden.’ Minder ongenuanceerd dan de kop, maar minstens zo interessant.
Mijn irritatie heeft vooral te maken met het gebrek aan zelfreflectie wat ik hierin proef. Het klinkt als: ‘ik ben volmaakt, dus hoort bij mij een volmaakte man. Ik ga voor niet minder dan mister perfect.’ Het kan toch niet waar zijn dat er massa’s leuke, onbeschadigde vrouwen, c.q. godinnen rondlopen op deze aardbol en dat de mannen in alle opzichten minder bedeeld zijn. Ze zijn anders, dat weten we inmiddels. Dat kan maken dat je ze niet altijd helemaal begrijpt, maar of het dan helpt om ze weg te schrijven als een mindere soort, dat betwijfel ik. Ik heb dit ook vaak gehoord in de periode van mijn scheiding. Niet helemaal toevallig ontmoette ik toen veel vrouwen, die in hetzelfde schuitje zaten en een favoriete uitspraak van menigeen was dan : “Mannen!!” . De toon is hierbij tamelijk wanhopig en er wordt het liefst ook met de ogen gerold. Of met andere woorden: hopeloze wezens, mindere goden, waar je je slechts mee kunt ‘vermaken’ in plaats van er een echte relatie mee te hebben.
Misschien wordt het tijd om dit cynisme eens opzij te zetten, om vanuit gelijkwaardigheid naar de andere helft van de mensheid te gaan kijken. Vraag je eens eerlijk af wat je nodig hebt van een man én wat je een man zelf te bieden hebt. Dat lijkt mij een hoopvollere start van een nieuwe relatie. In de rouwperiode na mijn scheiding las ik het boekje ‘Ik verdien liefde ‘ van Sondra Ray. Een boekje vol affirmaties om jezelf te helen met betrekking tot relaties. Ik vond daarin een affirmatie die ik tot op de dag van vandaag blijf herhalen voor mezelf: ‘Ik zoek niet langer naar de juiste persoon, maar ik word de juiste persoon.’ Het fijne aan deze leefregel is, dat ik daarmee zelf het stuur van mijn leven in handen heb en ik niet hoef te wachten tot een prins op een wit paard mij eindelijk komt bevrijden. Want dat die dun gezaaid zijn, dat is een feit. Heel dun zelfs.
Geplaatst op 09 Jun 2015 door Wilma

<< Vorige ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Volgende >>

NVPA-geregistreerd
Vergoedingen mogelijk
Afspraak binnen 8 weken

Heb je nog vragen?

psycholoog Haarlem contact

Psycholoog Haarlem is aangesloten bij:
nvpa nederlands verbond psychologen en psychosociaal therapeuten

Deel mijn website: