Psycholoog Haarlem
telefoonnummer psycholoog haarlem 06 - 2732 5201
e-mailadres psycholoog haarlem info@psychologe-haarlem.nl
psycholoog Jansweg Haarlem Jansweg 40, 2011KN Haarlem
banner psycholoog Haarlem

Mijn blog

Hieronder vind je een overzicht van mijn meest recente blog berichten. Klik op een titel om het desbetreffende artikel te lezen. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier.

22 Sep 2018 - Gemeenschapszin
Alweer de vijfde blog en ondertussen verwonder ik me over het fenomeen bloggen zelf en wat er allemaal aan vast zit. Bijvoorbeeld over hoe een bepaald gekozen onderwerp bij me blijft hangen. Gisteren en vandaag keek ik steeds om me heen of ik nog echte leuke mannen zag, en wat bleek, in de buurt van station Sloterdijk tussen 8 en 9 uur in de ochtend zijn ze inderdaad heel dun gezaaid. Zou Georgina dan toch gelijk hebben? Of wat zou zij eigenlijk onder een leuke man verstaan? En zou ik zelf misschien anders moeten kijken, of op een ander tijdstip, een andere locatie? Of is zoiets niet te beoordelen op het eerste gezicht?
Ook op een andere manier houdt het me bezig, alsof de blog een soort vervolgverhaal in mijn eigen leven wordt. Alsof het een rode draad gaat vormen door mijn leven heen. Er moet toch weer een nieuwe blog op de plank komen. Wordt het een vervolg op de vorige? In de vorige blog had ik alleen maar geschreven over mensen die al een relatie hadden. Moet het dan nu gaan over mensen die nog geen relatie hebben? Of moet ik toch wat ik geschreven heb, nog nader nuanceren, want stel dat iemand mij verkeerd begrepen heeft.
De reacties die je wel of niet krijgt, ook een belangrijk gevolg van het fenomeen en iets wat me bezig houdt. De reacties: inhoudelijk, zetten mij aan het denken en ik hoop dat ik anderen aan het denken zet. De reacties op het bloggen zelf, het feit dat ik het doe van andere professionals, die het misschien ook wel willen of die het niets vinden. Of de reacties die uitblijven, wat betekent dat en hoe verhoud ik me daartoe?
Ik drop iets in de wereld, iets van mijn gedachten in de hoop dat anderen het lezen, dat ze mij leren kennen als professional en mens en er iets aan hebben voor hun eigen leven. Ik vind het leuk, ik heb er plezier in, maar ben me ook bewust van de bijeffecten, zoals ik die hier boven beschrijf. Die zijn soms leuk, maar ook geven ze me het gevoel van een afgeleid leven te leven. Leven om het op te schrijven. En als ik daar mee door ga, dan zal ik daar mee moeten leren leven.
Vanochtend luisterde ik even naar een kort praatje van mijn Indiase Goeroe op internet Sadhguru (Isha foundation), die zei: Neem het leven niet te serieus! Als je begint te denken dat je heel belangrijke dingen doet, neem dan vakantie (a Holiday, ofwel een heilige dag). Doe vooral simpele dingen. En ‘loosen up a little’. En ik zou daar nog aan toe willen voegen: als bepaalde dingen zo belangrijk voor je worden, dat je ze moet doen, neem ook dan vakantie. Ik ben nog lang niet uitgeblogd, maar het is tijd voor vakantie. Tijd voor simpele dingen. Opladen en alle rollen van me af schudden. En ik wens het jullie ook allemaal toe! Tot 18 augustus!
Geplaatst op 07 Jul 2015 door Wilma

<< Vorige ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Volgende >>

NVPA-geregistreerd
Vergoedingen mogelijk
Afspraak binnen 8 weken

Heb je nog vragen?

psycholoog Haarlem contact

Psycholoog Haarlem is aangesloten bij:
nvpa nederlands verbond psychologen en psychosociaal therapeuten

Deel mijn website: