Psycholoog Haarlem
telefoonnummer psycholoog haarlem 06 - 2732 5201
e-mailadres psycholoog haarlem info@psychologe-haarlem.nl
psycholoog Jansweg Haarlem Jansweg 40, 2011KN Haarlem
banner psycholoog Haarlem

Mijn blog

Hieronder vind je een overzicht van mijn meest recente blog berichten. Klik op een titel om het desbetreffende artikel te lezen. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier.

22 Sep 2018 - Gemeenschapszin
Gisteren vierden we de 18e verjaardag van mijn tweede zoon. Het weer werkte goed mee en ik had samen met mijn ex-man een leuk ritueel en verrassingsfeest voorbereid. Hij had een prachtig fotoboek gemaakt en mij en onze dochter betrokken bij de selectie. Ik had een toespraakje voorbereid en de uitvoering met hem verdeeld. Ik had de hele dag voorafgaand aan het feest met mijn huidige vriend in de keuken gestaan om de lievelingstaarten van mijn zoon te bakken, hij sloofde zich uit met de bestelling van de drankjes. Het werd een mooi, memorabel en harmonieus feest. Een waardige overgang naar de volwassenheid voor onze zoon.
Hoe anders was dat vijf en half jaar geleden toen mijn oudste zoon, uit een eerder huwelijk, 18 werd. Ik was net een paar maanden daarvoor geconfronteerd met het feit dat mijn (tweede) man van mij wilde scheiden en dat hij, hopeloos verliefd, een relatie had aangeknoopt met een andere vrouw. Hij wilde als stiefvader graag betrokken zijn bij de 18e verjaardag van zijn stiefzoon (hij was erbij vanaf dat mijn zoon 2 ½ jaar was), maar ik kon het niet. Ik kon zijn nabijheid niet verdragen, niet als wraakgedachte, maar omdat mijn hele lichaam, mijn hele systeem, totaal van streek raakte als hij in de buurt was. Ik wist dat ik van het feest geen succes zou kunnen maken als hij er ook zou zijn. Ik heb vreselijk geworsteld met mezelf, maar het werd me steeds duidelijker dat, als ik weer een ‘normale’ relatie met hem zou willen krijgen, ik mezelf wel moest uitdagen, maar niet moest overvragen. Dit was duidelijk te veel op dat moment, hoe naar dat ook was voor mijn zoon en zijn stiefvader. Gelukkig was de vader van mijn oudste zoon wel betrokken. Met hem had ik al jaren een harmonieuze co-ouderrelatie kunnen onderhouden. Het werd een prachtig feest, maar met een pijnlijk randje.
Ik ben ontzettend blij dat het gelukt is. Dat wij nu samen verjaardagen kunnen voorbereiden en vieren, dat we zelfs af en toe gewoon gezellig samen kunnen zijn met onze kinderen. De kennis die ik had over het verwerken van pijn en verlies heeft me daar ontzettend bij geholpen. En wat me destijds ook heeft geholpen, was dat er mensen waren die hetzelfde meemaakten en snapten waar ik het over had. Dit bracht me op het idee om voor anderen verwerkingsbijeenkomsten te organiseren. Ik kon dan overdragen wat ik al wist en had geleerd en de deelnemers konden van elkaar leren en zouden zich door elkaar gesteund voelen. Het werkte inderdaad, de deelnemers waren enthousiast en spraken ook jaren later nog over wat het ze had opgeleverd.
Daarom heb ik besloten om nu, na mijn doorstart, opnieuw soortgelijke groepen aan te bieden, maar dan gratis. Je kunt in en uitstappen wanneer je wilt en het kost je niets. Je kunt anderen ontmoeten en je krijgt van mij de tools om aan de slag te gaan met het verwerken van de pijn van het verlies. Met als doel weer gelukkig te worden en samen met je ex op een harmonieuze manier te kunnen ‘ouderen’, want we weten inmiddels wel hoe belangrijk dat is voor de kinderen.
Kijk voor meer informatie op www.scheidingsrouw.nl

Geplaatst op 15 Sep 2015 door Wilma

<< Vorige ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Volgende >>

NVPA-geregistreerd
Vergoedingen mogelijk
Afspraak binnen 8 weken

Heb je nog vragen?

psycholoog Haarlem contact

Psycholoog Haarlem is aangesloten bij:
nvpa nederlands verbond psychologen en psychosociaal therapeuten

Deel mijn website: