Psycholoog Haarlem
telefoonnummer psycholoog haarlem 06 - 2732 5201
e-mailadres psycholoog haarlem info@psychologe-haarlem.nl
psycholoog Jansweg Haarlem Jansweg 40, 2011KN Haarlem
banner psycholoog Haarlem

Mijn blog

Hieronder vind je een overzicht van mijn meest recente blog berichten. Klik op een titel om het desbetreffende artikel te lezen. Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier.

22 Sep 2018 - Gemeenschapszin
Vorig weekend was ik met een vriendin te gast bij Nicky Verbeek. Ik was toevallig op Facebook achter haar bestaan gekomen en zij gaf een lezing in de buurt. Daarna kon er daar gedanst worden op blote voeten, dus ik wilde er graag heen. Nicky was namelijk verlicht geraakt. Zij kon ons precies vertellen wat dat was en wat je ervoor kon doen om het ook te worden. In haar introductie zei ze: ‘Ik ben erachter, wie ik werkelijk ben. En wie jullie allemaal zijn.’
Ergens denk ik dat iedereen dat wil, verlicht zijn, dus ik had een overvolle zaal verwacht, maar nee, we waren met een man/vrouw of veertig. Nicky was helder, grappig, ze deed ‘Brigitte Kaandorp’-achtige stemmetjes en ze had één heel duidelijke boodschap. Wij zijn ‘goddelijke wil’, wij creëren onze eigen werkelijkheid, dus waarom zouden we die afwijzen/niet willen. Om samen te vallen met ‘goddelijke wil’ kan je beter alles wat je zelf in het leven manifesteert, willen. Een paar dames in het publiek zeiden: ‘Ja maar, ik ben zo depressief, hoe kan ik dat nou willen.’ En zij zei dan: ‘Je bent het toch al, wil het dan ook. Je weet niet hoe het voelt als je het écht wil.’
En ik geloof dat ik het begrijp. Als het je opvalt dat je steeds wordt afgewezen door je omgeving, kan je je daar erg tegen gaan verzetten, door boos te worden, je omgeving af te wijzen, of te gaan bewijzen dat je beter verdient. Maar je zou het ook helemaal kunnen nemen. In zijn volheid kunnen voelen, al je verzet opgeven en maar zien waar het uitkomt, vertrouwen op ‘goddelijke wil’. Die overgave brengt je ergens anders, daar waar je het nog niet kent.
In de nadagen van mijn huwelijk droomde ik een bijzondere droom. Ik was met mijn man aan het rijden op een brommertje, ik zat achterop en hield hem vast. Plotseling vielen we onderuit en lagen we op de grond. Mijn man kwam snel weer overeind en verdween. Ik vroeg me af waarom de omstanders mij niet overeind hielpen, maar dat deden ze niet. Uiteindelijk lukte het me om zelf overeind te komen. Ik ging mijn man zoeken, maar zag dat hij in gevecht was met iemand, ik had dus niets aan hem. Ik liep weer terug naar de plaats van het ongeluk en zag dat er een klein poortje was. En ik besefte op dat moment dat ik alleen door dat poortje moest. Daar stopte de droom.
De droom was een aankondiging van mijn op handen zijnde scheiding, mijn man zou met een andere vrouw verder gaan. Er was heel veel wat ik niet wilde aan die werkelijkheid, heel veel gevoel in mij dat ik niet wilde. Maar ik besefte ook steeds dat ik niet anders kon dan het gewoon maar te voelen. En ik besefte dat ik het zelf moest doen, dat niemand anders het voor mij kon doen. De droom hielp mij daarbij.
Dus de vraag is, hoe ziet jouw werkelijkheid eruit? Kan je geloven dat jij die zelf gecreëerd hebt? En ben je bereid om hem dan ook helemaal te willen, helemaal te aanvaarden? Om dan te komen daar waar je het nog niet kent. Alleen door het poortje.

Geplaatst op 22 Mar 2016 door Wilma

<< Vorige ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 Volgende >>

NVPA-geregistreerd
Vergoedingen mogelijk
Afspraak binnen 8 weken

Heb je nog vragen?

psycholoog Haarlem contact

Psycholoog Haarlem is aangesloten bij:
nvpa nederlands verbond psychologen en psychosociaal therapeuten

Deel mijn website: